Posts in Tuin Category

Mei

Update 18 mei:
Het merendeel groeit naar wens. Toch maar besloten een grondboring te laten doen voor grondwater. Volgende week daarover meer. En nog enkele foto’s van de tuin:
[thumb:2780:l][thumb:2779:l][thumb:2778:l][newline] [thumb:2777:l][thumb:2776:l][thumb:2775:l][newline]

Update 12 mei:

De paarden weten zich goed te vermaken met dit weer in de wei, ze slapen echter wel erg graag:
[thumb:2770:l][newline]

Ondanks het warme weer toch maar even een hekje in elkaar geklust:
[thumb:2774:l][newline]

Met de kippen ook alles goed, nu vooral veel in de droge sloten te vinden:
[thumb:2773:l][newline]

En Teolita blijft immer actief:
[thumb:2772:l][newline]

Plantjes gaat ook lekker (wel het nodige sproeien natuurlijk)
[thumb:2771:l][newline]

Even een paar foto’s van de tussenstand.
Toegevoegd.
Menige plant (stek) van de buren.
Vlonder om naar gras te kunnen lopen.
5 * laurier van 2,5 m om naar de straat dicht te maken.
Nog 5 extra Rhododendrons (rood)
Beukenhaag bemest en onnkruidvrij gemaakt.

[thumb:2767:l][thumb:2766:l][thumb:2765:l][thumb:2763:l][thumb:2764:l]
Mei

April

Update:

Weekje vrij, dus eindelijk eens tijd om de border digitaal uit te tekenen. De kleur van de vlakken geeft de kleur van de bloemen aan waar van toepassing. (bijna alles bloeit overigens over het jaar heen)
[thumb:2761:l] [thumb:2759:l][newline]

Jawel, we hebben er weer een speeltje bij… vandaag, het eerste gras (of moet ik zeggen onkruid?) gemaaid. Machine werkt mooi, ben ook blij met de 2 cylinder, toch een stuk stiller en rustiger. Aangezien we al een half jaar niet boven de 15 graden geweest zijn laat het gras nog wel te wensen over, maar goed … de eerste 500 liter (0,5 kuub) is er weer af.

Foto:
[thumb:2753:l][newline]

Planten staan er allemaal in met de nodige spierpijn. Foto’s volgen, zonnetje was al weg toen ik foto’s wou maken. Verder even de garage aan kant gemaakt ivm het komen van onze zitmaaier aanstaande vrijdag. Het gras is dan nog wel niet alles, maar wij zijn er klaar voor.

——————-

April… je zou zo langzamerhand de eerste mooie dag verwachten. Het valt echter nog steeds tegen. Dit weekend (net als vorig weekend) de tuin onkruidvrij maken zodat we volgende week helemaal klaar zijn voor de planten.

Bestelling gisteren gedaan voor de eerste 300 vaste planten. Dit gaat om de planten om het terras en we kiezen daar voor de kleuren Wit/blauw/paars. Tevens het siergras en maagdenpalm (tussen oprit en garage) besteld.

De knotwilgen van vorig jaar lopen al mooi uit, die van dit jaar nog niet. Ook bij de fruitbomen zie ik nog niet de gewenste uitlopers. Maar ja zo lang de temperatuur onder de 10 graden blijft kan dit ook nog wel even duren.

Gras is bijgezaaid dus dat kan er ook tegenaan, nog wel op zoek naar een goede zitmaaier, maar ach we hebben nog een paar week de tijd om dit te regelen.

Mocht het weer er naar zijn dan volgen er foto’s

Bijna April

Zomertijd ingegaan dus we gaan nu echt de goede kant op met het voorjaar. Helaas regent het op dit moment. Net voor de regen nog wel even de vleermuiskast opgehangen. (foto volgt.)

Vandaag maar eens even een bestelling maken voor deel 2 van de tuinbeplanting… de bomen zijn leuk, maar wat planten zou ook niet gek zijn. Deze week ook nog even extra inzaaien.

Meer info volgende week.

Even 2 foto’s (betere overzichts foto volgt bij beter weer)
[thumb:2752:l][thumb:2751:l][newline]

De afwerking

31 Augustus:
[thumb:2575:l][thumb:2574:l][thumb:2573:l][thumb:2572:l][newline]

We zijn over, maar ja daar is het nog niet mee klaar. Vanaf nu dus minder foto’s maar ik zal je wel op de hoogte houden van de vorderingen. Ipv dagelijks zal het waarschijnlijk 2 keer per week worden. Op korte terrmijn wordt begonnen met de bestrating (400m2 vast besteld)

De bomen die niet goed meer waren, scheef waren etc.hebben we weggehaald om daarmee ruimte te krijgen voor de aanplant van nieuwe bomen. Hieronder het resultaat van een weekend zagen (dank je Warner), slepen en met de bosmaaier rondgaan.

UPDATE: Nutsvoorzieningen zijn ze mee begonnen, morgen af. Kitten in huis is klaar. Voorbereiding voor mestplaat ook klaar.

Foto’s:
[thumb:2545:l][thumb:2543:l] [newline] oh ja de boom in de wei was een amerikaanse vogelkers en die is giftig, dus die moest er ook aan geloven. En nog een heel jong roodborstje
[newline][thumb:2544:l][thumb:2542:l]

Mei….Zevenblad

Het onkruid gaat weer lekker, na een tijdje eea gelezen te hebben over zevenblad blijkt eigenlijk dat er maar 1 remedie is en dat is met de hand verwijderen. Dat gaat natuurlijk niet eventjes lukken, maar toch maar begonnen, onder het motto “Weg is weg.”

Het schijnt dat je zo de plant toch danig kan vermoeien waarna hij minder snel uitloopt. In het najaar gaat alle grond nog om en dat hoop ik dat door er gras overheen te gooien de plant minder kans krijgt… we zullen zien.

Het eerste hoopje geplukt zevenblad en een foto van onze totaal droge sloot.
[thumb:2250:l][thumb:2257:l]

Knotwilgen en nog maar een fazantje:
[thumb:2261:l][thumb:2258:l] [newline] Tja druk geweest met andere dingen, dus alleen nog even een update van de knotwilg, het groeit allemaal lekker, zeker na de regen.
[thumb:2283:l]

Start tuin website – april

Geinspireerd door anderen, (zoveel mogelijk bij links te vinden) besloten dat ik de tuinaanleg wil gaan volgen via deze website, het is mij opgevallen dat er verdomd weinig over te vinden is op internet…. Oh je ziet wel veel tuinpagina’s en ook wel over aanleg, maar niet hoe zich zoiets op langere tijd ontwikkelt. Maw een boom die men nu plant hoe ziet die er over 1, 2 of 3 jaar uit.

Aangezien de bouw nog volop bezig is staat de tuinaanleg nog op een zeer laag pitje… ondanks dat natuurlijk wel eea gedaan.

[thumb:2165:l:l=p]Zo zijn een in maart de knotwilgen (wilgetakken van Warner) in de gond gegaan en deze lopen inmiddels een 4 week later goed uit. De uitlopers laten we nog even groeien tot een centimeter of 10 en dan verwijderen. Er staan er nu 10 en ze lopen allemaal uit, de 1 beter dan de ander.

Verder natuurlijk een poging alle vogels in de tuin fatsoenlijk op de foto te krijgen. Resp. Vrouwtje fazant, Mannetje fazant, Koolmees in nestkast, koolmees en pimpelmees.
[thumb:2169:l][thumb:2168:l][thumb:2167:l][thumb:2130:l][thumb:2134:l] [newline] [thumb:2173:r]2 eksters zijn een flink nest aan het bouwen, helaas alleen nog maar een foto van het nest, rest volgt nog. Verder natuurlijk een nestkastje opgehangen dat mijn ouders geen succes had. Nu maar kijken of het hier meer gebruikt gaat worden. [newline][thumb:2184:l][thumb:2186:l]De groene nestkast (Hangt het meest vrij) is in gebruik door koolmeesjes, verder nog een foto van een heggemus. Het eksternest lijkt niet afgemaakt te worden, ik denk dat de bouw toch te veel drukte voor ze was… inmiddels al een weekje de eksters niet meer gezen.
[newline] [thumb:2218:l] De knotwilgjes groeien lekker. Vanzelfspreken wel wat water nodig gehad de afgelopen weken. Maar goed je moet er wat voor over hebben 🙂
[newline]De tuinaanleg ligt aardig stil, wachten op de bouw. Wel nog wat dieren in de tuin/wei op de foto gezet, resp: Witte Kwikstaart, Nijlganzen, Kikker, Fazant, pimpelmees:
[thumb:2224:l][thumb:2222:l][thumb:2221:l][thumb:2232:l][thumb:2225:l] [newline] Ach een fazant blijft mooi en een foto van de wei 🙂 ok… wellicht niet het beste totaaloverzicht:
[thumb:2247:l][thumb:2246:l]

Paasweekend

Ach nog maar een paar foto’s dan…..

[thumb:2166:l][thumb:2164:l][thumb:2165:l][thumb:2163:l][thumb:2162:l] [newline] [thumb:2169:l][thumb:2168:l][thumb:2167:l]