Posts in Andere dieren Category

Muizen

Na al enkele dagen poep te vinden in huis (garage) waren we toch wel nieuwsgierig wat het nu was. Vannacht maar eens een webcam laten draaien met motion detection. Zie hier het resultaat, we denken aan een woelmuis of spitsmuis (waarschijnlijk de eerste.)

[newline] Nu maar eens nadenken over het vangen van het beestje, de muizenvallen werken niet en op zich ook wel een uitdaging om hem levend te vangen.
Dit lijkt op zich wel te gaan werken als de emmer er onder maar hoog genoeg is.
[image:228:l] [newline] en natuurlijk:

Vakantie en Gamble

Foto’s geplaatst van Andalusië. Een erg mooi gebied in zuid spanje. We zijn een week lang in de buurt van Ronda geweest in Hotel Molino del Arco. De foto’s zijn een verzameling van alle rondritten aldaar. Zie volledige album voor alle foto’s.

Met Gamble gaat alles ook erg goed, ze komt inmiddels iets over de EPI heen althans over het ondergewicht. EPI zal niet weggaan.

Tuin update

Ach het werd tijd om maar eens weer een paar foto’s van de tuin te maken. Het verschil met vorig jaar is leuk te zien:

Mei 2009
[thumb:183:l][newline]

Vorig jaar:

Dazelma, nieuwe aanwinst

Update: het gaat goed met Dazelma, helemaal gewent, netjes en rustig in de hand. Ook met de hoefsmid ging redelijk. Al met al succesvol zover. Verder nog een paar zinloze shots van de tuin en natuurlijk weer het valkje. Het valkje is druk aan het broeden, we vermoeden nog eeen week of 3 en dan moeten er jonge valkjes zijn. Ze wordt 5 * per dag door het mannetje voorzien van muizen.

[thumb:42:l]

9 Maand oud, 17 April 2009 gekocht. Betere foto’s volgen nog, ze was vandaag nog erg onder de indruk van de hele reis van gisteren. Morgen dus iets meer activiteit denk ik.

Vandaag eerst een deel van de dag alleen gestaan, daarna gewoon bij de andere 2 in de wei. Dit ging allemaal in volkomen rust. Ook met de hond samen gaat het al erg goed. Het helpt dat de vorige eigenaar ook een wolfsgrauwe herder had.

Tuinhuis deel 1

Het blijft leuk die prooioverdracht.
[thumb:153:l][thumb:154:l][newline]

De valken blijven komen, nu ook vaak met overdracht van muizen en dergelijke (zie foto 2, de muis heeft ze vlak daarvoor van het mannetje gekregen.) verder gaat het goed met de tuin, alles komt mooi in bloei.

De valkjes komen steeds vaker en langer maar nog geen eieren, overigens op http://www.beleefdelente.nl ook nog niet. [newline]

Tja een tuinhuis. In de praktijk blijk toch wel wat gemist qua ruimte en we willen graag uit de wind kunnen zitten. Alles samen brengt ons dan op een tuinhuis. Vandaag maar eens een uurtje aan het tekenen geweest. Hierbij een eerste impressie wat het idee is.
[newline]

En zoals toegezegd nog een paar andere foto’s, resp. De knotwilgen, Magnolia, Huis, Gamble:

Oops bijna een kwartaal geleden.

Tja het was toch wel weer geruime tijd terug zie ik dat er wat te melden was. Maar goed het foto seizoen (met zon) begint weer bijna. Wat is er nieuw:

De valken, ze komen nog wel maar minder dan in de winter. Nu is het ook nog vrij vroeg voor de valken. Zie Beleef_de_lente als referentie.

[thumb:2911:l][thumb:2910:l][newline]

Najaar en voorjaar beplanting weer gedaan. Dit keer vooral aan de rand van de tuin. Hierbij valt dan te denken aan:
3 * Magnolia’s
7 * Boerenjasmijn
5 * Rhodo’s
4 * Vlinderstruiken

En voor de innerlijke mens, bessenstruiken:
1 * KRUISBESSEN – Hinnonmaki
1 * ZWARTEBES ribes nigrum
4 * RODE BES – Aalbes

En verder nog
4 * Dicentra Alba als vervanging van kapotgevroren amerikaanse seringen
4 * polypodium vulgare (eikvaren) onder de eik, de vogels laten wel zoveel vogelvoer vallen dat het aldaar een aardig onkruidstuk werd.

Foto’s volgens bij beter weer.

Prettige feestdagen

Tja er is niet zo heel veel te melden, wat ook al wel te merken was aan de afwezigheid van nieuwe berichten en foto’s. We hebben gelukkig de kortste dag er al weer opzitten dus op naar het voorjaar.

Via deze weg ook voor de lezers hier prettige feestdagen. Ook namens Gamble 🙂

[newline]

Najaar 2008

Het hek vandaag ingehangen na een weekje gewacht te hebben na het beton storten.

[thumb:2879:l][thumb:2878:l][thumb:2877:l][newline]

Augustus

[thumb:2853:l][newline]

Vakantie…

Begonnen met klussen en een aantal zaken netjes maken. Met dank aan Pa lantaarnpalen aangesloten en nog een heel aantal andere electra zaken.

Foto’s:
[thumb:2849:l][thumb:2848:l][thumb:2845:l][thumb:2850:l][newline] [thumb:2847:l][thumb:2846:l][newline]

Diversen – Juli

Op de valreep van juli:
[thumb:2811:l][thumb:2810:l][newline]

Niet veel nieuws en maar een paar foto’s. De zwaluwen groeien als kool en hebben de hele dag door honger. Zal niet lang meer duren voor ze uitvliegen:
[thumb:2799:l][thumb:2801:l][thumb:2800:l][newline]

Tja… op zich niet zo heel veel te melden. Alles gaat zijn gangetje. Alles is dramatisch droog dus veel aan het sproeien, gelukkig hebben we de waterbron want op dit moment sproeien we een kleine 35-45.000 liter per weekend. Ondanks de droogte valt het nog mee met doodgaan van onze nieuwe planten.
De beukenhaag heeft het wel lastig, net als 1 van de platanen. Rest gaat nog goed. De kogeldistels staan in bloei:
[thumb:2793:l][newline] Gamble:
Gamble heeft het erg naar haar zin, alles gaat prima met haar en ze vind het erg leuk om overal bij te zijn. Vooral de paarden uit de wei halen is echt haar feestje, waarbij ze met regelmaat met 4 poten tegelijk de lucht inspringt. Vanwege het warme weer regelmatig met haar aan het zwemmen:
[thumb:2797:l][thumb:2796:l][thumb:2794:l] [newline] Verder nog een buizerd en ons nestje boerenzwaluwen:
[thumb:2795:l][thumb:2798:l][newline]